Anyukám születésnapjára készítettem egy tortát, hogy is ne készítettem volna, szép is lenne, hogy minden ok nélkül tortázgatok az ilyen alkalmakról meg megfeledkezem. szóval visszatérve, tiramisu volt a kiindulási alap azt akartam kicsit tortásítani, felturbózni, de ami a legfontosabb mamásítani. arra jutottam hogy kicsit csokisabb legyen.
először tehát kezdtem egy csokis piskótával, amit még melegen feltekertem a kakaóporozott konyha ruha között, hogy így majd fel lehessen csavarni. majd megkenegettem kávélikőr és kávé keverékével, megkentem csokoládé ganache-sal, csíkokra vágtam. és feltekertem.
így készen is lett a torta alapját képező csoki spirál.
a kész babapiskóta helyett magam sütöttem piskóta korongokat (nyomózsákkal pár perc alatt kinyomkodtam őket). nagyon fincsák és aranyosak lettek szerintem feltétlen megéri.
a hozzávalók, a kakaópor lemaradt
majd jött a rétegzés...
és kész is volt.
finom lett, de mascarpone krém hozzátapadt a fóliához és amikor le akartam szedni, nem lett egyáltalán olyan szép sima ahogy képzeltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése