2013. szeptember 5., csütörtök

mangó-maracuja 1. kisérlet

ha választanom kellett ízesítések közül, általában mindig mangós-maracuját választottám, legyen az joghurtital, koktél, fagyi... régi vágyam volt hogy készíthessek egy sütit ezekből a finom gyümölcsökből, de sajnos nem túl diákbarát ára van és nincs is túl sok helyen. aztán a múltkor az Ázsia boltban (mikor vettem egy halom nagyon izgis fűszert, hogy majd télen de fog kelleni... na persze... vaníliás só. meg 5 fajta kardamom...) találtam konzerves mangópürét, elég jó árban csak sajna kicsit nagyobb kiszerelés mint a szükséges, de hát nem volt kisebb... úgyhogy ha már ott voltam a vásárcsarnok mellett és ekkora szerencsém volt a mangópürével, ki az a hülye aki ne venne néhány maracuját is mellé.

na és akkor lehetett kóstolgatni, a mangópüré egyáltalán nem volt rossz kicsit talán édes volt, meg volt valami nyers íze, a maracuja kicsit savanyú volt, nem tudom hogy csak éretlen volt-e vagy ilyen mindig, mert eddig kétszer ettem de hát nem otthoni környezetében próbáltam, szóval ki tudja...
na de a lényeg, mikor beletettem a pürébe a maracuját, te jó éééég. rögtön a helyére került mindkettő, isteniiiiii volt.
egy zöldcitromos-fehércsokis piskótát készítettem hozzá, a gyümölcspépeket pedig tejszínhabbal összeforgattam.
sajnos nem lett az igazi, mert mikor beszilárdult a krém, nagyon sokat vesztett az ízéból, már nem volt olyan intenzív, de elsőpróbának nem volt rossz, és legalább fotogén volt :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése