Eddig is szerettem a karamellt, de mégse csináltam gyakran, mert mindig olyan bonyolultnak, sok időnek tűnt a készítése, (főleg ha elégettem) Na de mostanában volt lehetőségem kigyakorolni, úgyhogy már csukott szemmel is bármit karamellizálok. Ezzel egyetemben annyit ettem (mindenhova oda ragad nem lehet nem lenyalogatni...) hogy ha megérzem az illatát már rosszul leszek. De hát meddig tarthat ez...?
Szóval most következzen a hónap karamell termése
1. GG karamellás-csokitorta
Na. osztrák csoki torta-stahl krém-grillázs-brutál nyúlós karamell.
A középső, gyönyörűséges nyúlánkságon, azért még dolgozni kell hogy is kerülhet tortába, mert sajnos egy vághatatlan réteg jön létre tőle (vagyis forró késsel megoldható, de azért okozhat némi problémát, de olyaaaaaaaan finooom)
2. Karamellás-csokitorta 2.0
A díszítést csokis macaronok szolgáltatták. Ez volt a második alkalom hogy készítettem, úgyhogy eléggé izgultam, de végül egészen meg voltam elégedve velük! De erről majd később, mert a hónap során készültek még macaronok és úgy döntöttem inkább szentelek nekik majd egy bejegyzést. (túl sok cuki kép készült hogy csak így itt elpuffogtassam)
3. karamellás popcorn
Ez már megint egy olyan valami amit ezer éve szerettem volna kipróbálni, igazából az ezer év 2014 szeptember környékére nyúlik vissza, amikor is tettünk egy kisebb körutat, Marcival és Nikivel, és Hollandiában megismerhettük a Chio legújabb vaníliás karamellás popcornját, ami annyira isteni volt hogy hoztunk is haza anynnit amennyi befért a kocsiba. Ám sajnos idővel kiürültek a zacsik így eljött a házi készítésű popi ideje.
Majd megosztom a receptet is! Mert azt akarom hogy mindenki ezt egye folyton
(ha esetleg akárkinek szüksége lenne, ajánlhatok egy szuper tökéletes fogorvost: Dr. Geiszelhardt Márton)
4. csokis-grillázsos zabkása
A zabkása őrületemről nem beszéltem. Még. Egy féléve tart, azért kezdődött, mert rájöttem hogy isteni, illetve mert millió számra áll itthon az alma, még mindig, és ezzel nagyon jó iramban fogyaszthatom. Kivéve ha alma helyett beledobok egy fél tábla csokit, és egy fél kiló grillázst, de aaaaaaaaahhhhh nagyon jó!
Azért almával éééééééés karamell szósszal, se kutya, és grillázzsal.
De mindenki figyelmébe ajánlom, az alma juharszirupos változatot, vagy a laktózmentes kókusztejest, esetleg egy kis csokival.
( most épp este van, de ezt a képet nézve, alig várom hogy reggel legyen és ehessek egy kis zabkását!!! )
5. fehércsokis-karamellás csokitorta
Na ez a tortácska igazán brutális volt, de nagyon finom. Hidegen és jó nagy cukorétvággyal.
Étcsoki- és fehércsoki-mousse osztrák csokis piskóta darabokkal, majd jól nyakon öntve egy kis karamell szósszal és végül egy kis popival díszítve.
Egyre több blogon és újságban láttam a karamellizált popcornt süti díszítéseként, gondoltam hogy csak vagány, úgyhogy én is felvágok vele, de bebizonyosodott hogy nem hiába trendi, isteni! Ad egy király roppanós textúrát és egy kis izgalmas sós ízt.
pluszban még néhány kép, mert olyan nehéz volt egyet választani, aztán rájöttem, de hát nem is kell!
Anyukámék karácsonyra vettek egy új fényképezőt, szóval ő most az új legjobb barátom!
Anyukámék karácsonyra vettek egy új fényképezőt, szóval ő most az új legjobb barátom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése