2014. június 25., szerda

epres-rebarbarás pite


eljött a fincsa nyári  gyümölcsök és ezzel együtt a habkönnyű, a piték ideje (itthon mindenki jobban szereti mint a habos tortákat, de miért????). nekem nem a nagy kedvencem, na jó ha őszinte akarok lenni az esküdt ellenségem. auuöuööhhh csak egy száraz ízetlen tészta és egy nagy rakás gyümölcs együtt... így aranyközéputat kellett kieszelni.


az első egy hónapja készülhetett, egy franciás ebéd, 3. fogásaként fogyasztottuk el.  a megoldás az egyik kedvenc szuper szakácskönyvem 3 pitéjének összedolgozásából született meg. 


(mandulás) morzsolt tészta, eper-rebarbara, tejfölös sodó, mandulapehely hintés...hmmmmm

a rétegek, ízek, textúrák összeolvadnak és egy mennyeien könnyű, harmonikus desszert a végeredmény!!!






























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése